ویزای شینگن

ویزای شینگن سندی است که برای سفر و دیدار از کشورهای منطقه شینگن از جانب مقامات مربوطه برای شخص متقاضی صادر می شود. منطقه ی شینگن شامل 26 کشور است که با یکدیگر توافق کرده اند شهروندان شان آزادانه و مانند یک کشور واحد در سراسر آن مسافرت کنند. از میان 26 کشور متعهد به توافق نامه یا پیمان شینگن، 22 کشور عضو اتحادیه ی اروپا و 4 کشور عضو انجمن تجارت آزاد اروپا (EFTA) هستند.

ویزای شینگن

 

کشورهای عضو شینگن

26 کشور عضو معاهده شینگن می باشند که عبارتند از : آلمان، فرانسه، ایتالیا، اسپانیا، پرتغال، هلند، بلژیک، لوکزامبورگ، سوئد، نروژ، فنلاند، دانمارک، لیتوانی، لتونی، لهستان، مجارستان، اتریش، استونی، اسلواکی، اسلوانی، چک، ایسلند، مالت، یونان، لیختن اشتاین و سوئیس.

مدارک لازم برای ویزای شینگن

اولین مرحله برای درخواست ویزای هر کشوری تکمیل فرم درخواست ویزای آن کشور است که باید به صورت حضوری یا اینترنتی از سفارت مربوطه دریافت شود. این فرم را باید همراه با دیگر مدارک مورد نیاز، هنگام مصاحبه ارائه دهید. هر چند این کشورها عضو شینگن هستند و ویزای آنها، ویزای شینگن محسوب می شود. اما فرم درخواست هر کشوری، با دیگری متفاوت است.

انواع ویزای شینگن

بر اساس ماهیت و اهداف سفر، انواع ویزای شینگن وجود دارد که از جانب سفارت و کنسولگری های معین صادر می شوند.

۱. ویزای عادی شینگن (USV)

ویزای عادی شینگن به مثابه ی روادید یکی از کشورهای عضو منطقه ی شینگن برای حمل ونقل یا اقامت در منطقه ی مورد نظر است که برای مدت زمانی خاص و حداکثر تا 90 روز در هر دوره ی شش ماهه اعتبار دارد که از تاریخ ورود شخص به منطقه ی شینگن آغاز می شود. با توجه به اهداف سفر، ویزای عادی شینگن به سه دسته ی "A" ، "B" و "C" تقسیم می شود.

دسته ی "A" به ویزای ترانزیت فرودگاهی گفته می شود که به دارنده ی آن اجازه می دهد بدون وارد شدن به کشورهای منطقه ی شینگن، تنها در محدوده ی بین المللی فرودگاه های این کشورها تردد کند. ویزای ترانزیت فرودگاهی برای افرادی الزامی است که از یک کشور غیر شینگن به کشور غیر شینگن دیگر مسافرت می کنند و باید در یکی از فرودگاه های کشورهای عضو شینگن هواپیمای شان را عوض کنند.

دسته ی "B" به ویزای ترانزیتی گفته می شود که به دارنده ی آن اجازه می دهد ظرف حداکثر پنج روز با وسیله ی نقلیه ی شخصی، اتوبوس، یا هواپیمای شخصی به مقصد یک کشور غیر شینگن از منطقه ی شینگن عبور کند.

دسته ی "C" به ویزای کوتاه مدتی گفته می شود که به دارنده ی آن اجازه می دهد بسته به مدت اعتبار ویزای اش، دوره ی زمانی معینی را در کشورهای عضو شینگن اقامت کند.

۲. ویزای معتبر در منطقه ی محدود (LTV)

این نوع از ویزا به شما اجازه می دهد فقط به کشور صادرکننده ی ویزای شینگن یا در برخی موارد، به کشورهای دیگری از منطقه ی شینگن سفر کنید که نام ها آنها به صورت خاص هنگام درخواست ویزا ذکر شده باشند. به غیر از کشورهایی که نام شان هنگام درخواست ویزا ذکر شده اند، این گونه ی خاص ویزا برای سفر به کشورهای دیگر عضو شینگن که نامی از آنها برده نشده اند، معتبر نیست.

۳. ویزای ملی

ویزای ملی دسته ی "D" به افرادی اعطا می شود که برای تحصیل، کار یا اقامت دائم وارد یکی از کشورهای شینگن شوند. البته ویزای ملی به افرادی اعطا می شود که قصد دارند در دوره ی زمانی خاص یا با هدفی مشخص در یکی از کشورهای شینگن اقامت کنند که پس از پایان دوره ی مشخص باید به کشورشان بازگردند.

هزینه ی ویزای شینگن

هنگام درخواست ویزا، هر یک از درخواست کنندگان ملزم به پرداخت هزینه ی غیرقابل استرداد برای ویزا هستند. هزینه ویزای شینگن بسته به نوع ویزا، سن درخواست کننده و برخی موارد دیگر متفاوت است.

هزینه ویزای شینگن به طور معمول (به یورو)

ویزای ترانزیت فرودگاهی 60 یورو

ویزا برای اقامت کوتاه، کمتر از 90 روز 60 یورو

ویزا برای اقامت طولانی، بیش از 90 روز 99 یورو

بیمه مسافرتی ویزای شینگن

شهروندان کشورهایی که برای ورود به منطقه ی شینگن ملزم به دریافت ویزا هستند، چه به صورت فردی یا گروهی یا توریستی، و چه با هدف کسب و کار ملزم به خرید بیمه مسافرتی هستند که تمام روزهای اقامت شان را در منطقه ی شینگن پوشش دهد. این بیمه باید در سراسر قلمروی کشورهای عضو شینگن معتبر باشد و تمام دوره ی زمانی را که شخص قصد اقامت یا عبور از این منطقه را دارد، پوشش دهد. حداقل هزینه این بیمه برای هر مسافر 30,000 یورو می باشد.

مسافران عزیز می توانند جهت اخذ ویزای شینگن و دریافت اطلاعات لازم با شماره تماس های درج شده در سایت تماس بگیرند.